Game-night på TV i goda vänners lag

Game-night på TV i goda vänners lag

Enligt studier från Riksidrottsförbundet spelar idrottande en stor roll när det gäller såväl vår hälsa som livskvalitet. Om vi rör oss mer mår vi bättre, så enkelt är det. Risken att drabbas av folkhälsosjukdomar minskar samtidigt som fysisk aktivitet är ångestdämpande och erbjuder stresslindring. Idrottare har i regel bättre hälsa än motsvarande grupp som inte rör på sig eftersom idrotten förbereder den tidigare gruppen för utmaningar som de möter i det verkliga livet ur såväl fysiskt som mentalt hänseende. Det positiva i kråksången är att det inte krävs särskilt mycket träning för att må bättre, det räcker med att göra små ändringar i livsstilen och röra sig måttligt för att kunna ta del av fördelarna med träning. Därmed ska man först och främst utöva idrott för att må bra. Idrott förenar och skapar glädje dock även när man sitter på åskådarbänken för omväxlings skull och följer andra atleter på nära håll. Att såväl OS som fotbolls-VM är några av världens mest sedda och populära TV-sändningar bevisar tesen om att idrotten skänker oss tillfredsställelse även när vi inte själva direkt deltar i sporten. I ljuset av det senare tänkte vi dela med oss av våra bästa tips för en game-night på TV i goda vänners lag.

Välj ut en passande idrottsgren

Steg ett inför din game-night är att välja ut en valfri idrott som du och dina vänner kan samlas kring på nätet. Detta kan vara en viktig fotbollsmatch på streamingsajter som Viaplay eller Cmore, en golfturnering på golfchannel.com eller till och med en något mer exotisk variant som en surftävling i World Surf Leagues regi på deras egen hemsida. För den som är sugen på något annorlunda och som vill satsa på alternativ som är mindre konventionella och lite mer samtida finns andra minst lika underhållande aktiviteter tillgängliga. Detta då massdigitalisering och internets framväxt under de senaste två decennierna har breddat begreppet idrott och vad som kvalificeras som ett sportevenemang. Detta har öppnat upp för live-tittande på något mindre traditionella sporter som exempelvis Fortnite eller klassisk poker som sänds live på Twitch eller genom live events eller regionala turneringar på specialiserade sajter som PokerStars.

Ljud och bild är A och O

Anledningen till att vissa betalar dyra pengar för att sitta så nära basketplanen som möjligt på en Lakers-match, för att få exklusiva VIP-platser i bekväma bås under fotbolls-VM eller förstklassiga biljetter under OS-evenemang är enkel. Som publik vill vi helt enkelt maxa vår sportupplevelse och komma så nära våra favoritidrottare som möjligt. Vi vill se briljanta mål och finurliga fintar på nära håll för att känna ökad delaktighet. Även om din game-night äger rum i hemmets sköna vrå kan du försöka efterapa samma känsla som publiken typiskt sett får på ett live event. Detta åstadkommer du enklast genom att se till att alla sitter bekvämt, att kvällens idrottsgren spelas upp på en storbildsskärm med bra upplösning och gärna med surroundljud för extra inlevelse.

Plockmat

Även om idrotts- eller spelevenemanget för kvällen står i fokus för din game-night är plockmat ett trevligt tillskott till en redan trevlig kväll. På fotbolls- och hockeymatcher säljs i regel allt från läsk till popcorn och varm korv till åskådare som ständigt behöver fylla på energidepåerna för att hålla modet uppe när motståndarlaget gör mål och de måste orka heja på hemmalaget lite till. På din game-night tipsar vi om att du serverar mat och dryck i form av enkla men säkra kort. Eftersom du och dina gäster först och främst kommer att vara koncentrerade på vad som försiggår på skärmen är det bra om maten består av plockrätter som är enkla att äta med händerna och som inte kräver särskild mycket förberedelse. Du kan antingen välja att anlita catering för kvällen eller slänga ihop lite plock på egen hand. Passande förslag är allt från grönsaksstavar med hummus, heta kycklingvingar med sriracha-mayo, miniburgare, mumsiga wraps eller sushi. Till dryck fungerar allt från mineralvatten till energidrycker och färskpressade juicer.